Stoofpotje met pompoen en kipfilet

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002

Lekker makkelijk gerecht wat ook 's zomers goed smaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr kipfilet.
1 middelgrote pompoen
2 courgettes
2 uien
3 tenen knoflook
handje rozijnen
anderhalve a twee eetlepels kerrie
2 theelepels kaneel
eetlepel bruine suiker
zwarte peper
boillonblokje
zout
bosje peterselie
zout
olie om in te bakken
400 a 500 cc water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Het beste gebruik je een gietijzeren kookpan, klein pannetje om kip in te bakken

Voorbereiding

snij de kipfilet in reepjes, schil en snij de pompoen in blokjes van ongeveer een cm3, ontdoe de courgette van zaadlijsten en snij in halve schijven. hak uien en knoflook. was de rozijnen, snipper de peterselie
Bak in een pannetje de kipfilet aan en zet apart.

Bereidingswijze

verhit olie in de gietijzeren pan, bak uien en knoflook tot ze glazig zijn, voeg de kerrie en de kaneel toe en hussel nog eens goed door.
Voeg nu de pompoenblokjes, courgetteschijven en het bouillonblokje toe. Blus af met water en laat het geheel stoven tot alle ingredienten zacht zijn en het geheel zich heeft gebonden.(ongeveer 30-45 minuten)
Voeg dan de rozijnen, gebakken kipfilet, peterselie, bruine suiker toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Heerlijk met couscous of risotto en een frisse salade van witte bonen en tomaat of komkommer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten