Gevulde eieren in drie kleuren

  • Nederlands, Ontbijt
  • 20-30 min.

Met dit Paasontbijt is iedereen er als de kippen bij!


Zo versiert u het Paasontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 eieren; 2 eetlepels yogonaise; 50 gram Parmezaanse kaas; ? kleine rode paprika; 1 theelepel chilipoeder; 1 theelepel kerriepoeder; 1 avocado; 2 theelepels citroensap; zout; peper; 1 tomaat; peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met dikke bodem; vork; mes; zeef(kunststoffen of roestvrijstaal); spuitzak; schaal

Voorbereiding

Kook de eieren hard. Laat ze schrikken in koud water, pel ze en wip de dooiers er boven een kom uit. Prak de dooiers fijn en roer de yogonaise en Parmezaanse kaas erdoor. Snijd de paprika in kleine stukjes. Kook de paprikastukjes met ? dl water en de chilipoeder in een klein pannetje in ca. 10 minuten gaar. Laat het vocht verdampen. Wrijf de paprikastukjes door een zeef. Roer de paprikapuree door 1/3 deel van het eimengsel. Roer de kerriepoeder ook door 1/3 deel van het eimengsel.

Bereidingswijze

Halveer de avocado. Wrijf het vruchtvlees van een halve avocado door een zeef. Roer het citroensap en de rest van het eimengsel door de avocadopuree. Breng de drie eimengsels op smaak met zout en peper en doe ze achtereenvolgens over in een spuitzak. met grove kartelmond. Spuit steeds vier halve eieren vol met een kleur eimengsel. Zet de eieren op een schaal. Snijd de andere avocadohelf in dunne plakjes. Snijd de tomaat in partjes. Garneer de schaal met avocado, tomaat en toefjes peterselie.

Serveertip

Bevat 960kj/230kcal.: per persoon

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten