Sorbet Blue Curacao

  • Tussengerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blaadjes witte gelatine - 1 tl boter - 1,5 el witte basterdsuiker - 8,5 el Blue Curacao - 1 limoen - 1 l vanille roomijs - 4 dl koude Spa citroen - 2 el slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In kom met ruim koud water gelatine in ca. 10 min. laten weken. Intussen plat bord met boter dun invetten. In steelpan 4 el water aan de kook brengen. De basterdsuiker toevoegen en laten oplossen. De gelatine goed uitknijpen en van het vuur af al roerende in het watermengsel oplossen. 2,5 el Blue Curacao erdoor roeren, op ingevet bord schenken en laten afkoelen. In koelkast laten opstijven. De stijf geworden gelatine kris-kras in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Limoen wassen en halveren. Van elke helft 2 dunne plakjes afsnijden. De rest van de limoen uitpersen.
In elk glas 1,5 el Blue Curacao schenken. Het ijs uit de diepvriezer nemen en in ca. 10 min. iets zacht laten worden. Dan in elk glas 2-3 bolletjes ijs scheppen. Limoensap er over sprenkelen en aanvullen met Spa citroen.
Garneren met een toef slagroom. Bestrooien met blauwe stukjes gelatine, aan de rand van het glas een plakje limoen steken en opdienen.

Laatste reacties

cloudstormer avatar
cloudstormer 25-07-2019

Niet alleen chic, maar ook zo'n lekker toetje! Voor het eerst gelezen in een Tip uit de jaren 80, derde plaats toetjeswedstrijd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten