Bruine bonensoep met knoflook
- Nederlands, Soep
- > 120 min.
- Geplaatst op 11-12-2002
Doordat de knoflook in de bouillon zachtjes meekookt heeft zij geen scherpe smaak meer. Ik maak altijd een grote pan vol. Het begint zelfs traditie te worden dat ik mijn collega's op deze maaltijdsoep trakteer.
Ingrediënten 8 personen
Benodigdheden
Grote soeppan en staafmixerVoorbereiding
Snipper de uien en bak deze in een klein scheutje olie goudbruin ( doe de uien beetje voor beetje in de pan dan worden ze mooier bruin) Doe de uien in een schaaltje en zet deze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak het gehakt aan met zout, peper en nootmuskaat en draai balletjes. Zet ook deze afgedekt weg in de koelkast. Maak de teentjes knoflook schoon. Je hoeft ze niet te persen of te snipperen. Prik de kruidnagels in het (verse) laurierblaadje.
Bereidingswijze
Doe drie liter water in de pan en laat de hamschijf, de krabbetjes, het laurierblaadje met de nageltjes en de knoflook anderhalf uur zachtjes koken. Haal het vlees uit de pan. Verwijder de botten en het vet en snijdt er kleine stukjes van. Schep met een sauslepel de vetkraag van de soep. (Als ik tijd heb laat ik de bouillon afkoelen, dan gaat dit klusje eenvoudiger) Doe de bonen bij de bouillon en haal de staafmixer door de pan tot er een mooi gebonden soep ontstaat. Voeg de maggiblokjes, de uien, het vlees, de balletjes en de in dunne plakjes gesneden rookworst toe. Laat de soep nog 10 minuutjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper uit de molen.
Serveertip
Serveer er knapperig stokbrood met roomboter bij.
Laatste reacties
Mjammie, bruine bonensoep. Vandaag weer eens gemaakt, het is er echt weer voor!
klinkt goed, neem ik mee...bedankt groetjes Christa
nog een lekker soepgerecht voor de dieper wintermaanden.. bedankt! Deon
Lekker winters recept, past perfect op mijn pagina!