1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Surinaamse erwtensoep

Surinaamse erwtensoep

  • Surinaams, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002

Ingrediënten 4 personen



* 150 gr zoutvlees
* 250 gr spliterwten
* 250 gr hamschijf
* 60 gr droge vis
* 6 pimentkorrels
* 1 ui
* 2 liter water
* 1 bouillonblokje
* 3 takjes selderij
* 1 peper
Voor de tomtom:
* 4 groene bananen



Een heerlijke Creoolse erwtensoep met balletjes van bakbanaan(=tomtom). Zeer de moeite waard om deze variant op onze traditionele erwtensoep eens te proberen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook het zoutvlees van te voren 15 minuten uit.
Laat daarna de erwten samen met al het vlees en de droge vis, de pimentkorrels, de ui en het bouillonblokje in het water stuk koken.
Kook de kleingesneden selderij en de peper nog even mee als ook de hamschijf gaar is.
Kook de geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot tomtom of stamp ze gewoon tot tomtom.
Vorm hiervan balletjes en serveer deze in de soep.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snert_site


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snert_site
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top