1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelflappen
  5. Appelflappen

Appelflappen

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002

Ingrediënten


Voor ca. 20 stuks heb je nodig: 6 eetlepels witte basterdsuiker, 2 eetlepels kaneelpoeder, 5 appels (goudreinette), 1 ei, 250 gram zelfrijzend bakmeel, zout, flesje pils (3 dl), frituurolie of zonnebloemolie en poedersuiker.


Verder heb je nodig


Appelboor, schuimspaan en keukenpapier


Heerlijke appelflappen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In diep bord basterdsuiker en kaneel door elkaar roeren. Appels schillen. Met appelboor klokhuizen eruit boren. Appels elk in 4 plakken snijden. Appelplakken door suiker-kaneelmengsel wentelen. In kommetje ei loskloppen. Boven kom bakmeel en 1 theelepel zout zeven. In midden kuiltje maken. Ei in kuiltje schenken. Al roerend pils toevoegen. Ca. 5 minuten blijven roeren tot glad beslag ontstaat. Vergiet bekleden met keukenpapier.

Bereidingswijze

In frituurpan olie verhitten tot 175?C of tot er witte damp vanaf komt. Met vork appelplakken door beslag halen en in hete olie laten glijden. Met 4 tegelijk appelflappen in ca. 4 minuten goudbruin frituren, halverwege met vork keren. Appelflappen met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken.

Serveertip

Appelflappen op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulpaapje32


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulpaapje32
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top