1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Varkenshaas
  5. REEPJES VARKENSHAAS MET PALMHARTEN-ROOMSAUS

REEPJES VARKENSHAAS MET PALMHARTEN-ROOMSAUS

Door: kwartaal

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002

Ingrediënten 2 personen


1 varkenshaasje a 250 gr,25 gr boter,1 sjalotje,1/2 rode paprika,peper,zout,1 dl droge witte wijn,1 bekertje creme fraiche a 125 ml,1/2 blikje palmharten(a nettogewicht ca. 395 gr),2 el geraspte Parmezaanse kaas.



Varkenshaas in reepjes is heel snel gaar en met een blikje palmharten is de saus toch heel luxueus.Lekker met tagliatelle en tomatensalade.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Twee borden voorverwarmen.Het vlees in reepjes snijden.In een koekepan de boter verhitten en de reepjes varkenshaas in ca. 3 min. rondom bruin en gaar bakken.Intussen het sjalotje pellen en snipperen en de paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden.De reepjes vlees op de warme borden leggen,bestrooien met peper en zout, en warm houden.In het bakvet de sjalotjes en paprika ca. 1 min fruiten.De wijn en de creme fraiche erdoor roeren.Op hoog vuur ca. 2 min laten inkoken.De palmharten en de Parmezaanse kaas door de saus roeren.Nog ca. 1 min. goed doorwarmen.De saus over het vlees op de borden scheppen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top