1. Home
  2. Recepten
  3. Fingerfood

Fingerfood

  •  , Borrelhapje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002

Ingrediënten


Gesneden brood (bruin & casinowit),
1. Boter op kamertemperatuur,Zwarte kaviaar of steureitjes, Ongesuikerde slagroom, citroensap, Citroenschil
2. Smeerbare geitenkaas of Philadelphia, Room, Walnoten
3. Boter op kamertemperatuur, Kwark, gerookte/gekookte ham, Room, Venkelkruid
4. Gekookte kwarteleitjes, Mayonaise, Steureitjes
5. Boter op kamertemperatuur, Courgette,
Gepelde scampi?s, Zalmeitjes
6. 1 wortel, 1 courgette, 1 aardappel,
Bieslook, Zwarte olijven zonder pit,
Extra vergine olijfolie, Balsamiekazijn
7. Boter op kamertemperatuur, Citroenschil,
Zalmeitjes
8. Boter op kamertemperatuur, Kwark, Room,
Verse kruiden, Zout en peper, Walnoten
9.Boter op kamertemperatuur, Gerookte zalm,
Citroen, Venkelkruid
10. Boter op kamertemperatuur, Philadelphia of een andere smeerbare (geiten)kaas, Gember,
Geconfijte kersen
11.Boter op kamertemperatuur, Rosbief, Augurkjes, Mayonaise
12. Rosbief, Mosterd, Mayonaise, Zwarte olijven


Verder heb je nodig


Koekjesvormpjes, slagroomspuit, mixer


12 lekkere kleine hapjes. Leuk en lekker voor bijvoorbeeld kerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Schep voorzichtig, mbv een theelepeltje de kaviaar op het brood. Garneer met een toefje ongesuikerde slagroom waar je een theelepeltje citroensap en een theelepel fijn geraspte citroenschil door hebt geklopt. Bewaar in de koelkast tot het moment van serveren.
2. Snijd de korst van het brood (bruin). Klop een klein beetje room en wat fijngehakte walnoot door de kaas en besmeer de sneetjes ermee. Steek er mbv van het vormpje klavers uit en garneer met stukje walnoot.
3. Snijd de korst van het brood (wit) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een rondje uit. Mix de kwark, ham en room tot een zachte creme. Spuit toefjes van het mengsel op het brood en garneer met het kruid.
4. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een rondje uit. Leg een plakje ei op het brood en garneer met een toefje mayonaise en een lepeltje steureitjes.
5.Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een vierkantje uit. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette en kook deze 1 minuut in ruim kokend water met een beetje zout, laat ze uitlekken en afkoelen op een droge theedoek. Wikkel een scampi in een plakje courgette en leg deze op het brood, Garneer met zalmeitjes.
6. Snijd de korst van het brood (bruin) en steek er de vormpjes uit. Snijd de groenten in heel kleine blokjes en ook deze gaar, laat ze afkoelen op een droge theedoek. Snijd een paar olijven ede bieslook heel klein en schep dit door de groenten. Maak de groenten aan met een scheutje olijfolie. Maak balletjes van het mengsel met je handen en leg deze op het brood.

Bereidingswijze

7. Snijd de korst van het brood (wit) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een hartje uit. Bedek de hartjes met wat fijngeraspte citroenschil en met de zalmeitjes.
8. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een rondje uit. Mix de kwark, kruiden en room tot een zachte creme en spuit deze op het brood.Garneer met een walnoot.
9. Snijd de korst van het brood (bruin) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Doe hetzelfde met de zalm. Beleg het brood met de zalm en garneer met een stukje citroen en het kruid.
10. Smeer de boter op het brood (wit) en snij er rechthoeken van. Besmeer het brood met de kaas en garneer met plakjes gember en een kers
11. Snijd de korst van het brood (wit) en beboter deze. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Doe hetzelfde met de rosbief en beleg het brood hiermee. Garneer met een plakje augurk en een toefje mayonaise.
12. Snijd de korst van het brood (wit) en besmeer deze met mosterd. Steek er met behulp van het vormpje een sterretje uit. Doe hetzelfde met de rosbief en beleg het brood hiermee. Garneer met een toefje mayonaise en een olijf.

Serveertip

Rangschik verschillende hapjes op een bord en garneer eventueel met wat kersttakjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top