Gerookte zalmbuideltjes

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 11-12-2002
  • Gerookte zalmbuideltjes

    Gerookte zalmbuideltjes

    Gerookte zalmbuideltjes

Zoek je nog een supermakkelijk voorgerechtje voor de kerst? Denk hier eens aan. Heel simpel om te maken en een echt succes. De hoeveelheden zijn gemakkelijk te verdubbelen al je het voor meer personen wilt maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 lange brede plakken gerookte zalm, van ongeveer 7-8 cm breed
1 bakje Hollandse garnalen
2 grote eetlepels creme fraiche
2 grote eetlepels cocktailsaus
een handje gehakte bieslook
ongeveer 15 kerstomaatjes
ongeveer 8 lange sprieten bieslook
veldsla
herbamare kruiden
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

snijd de kerstomaatjes in vieren.
meng de creme fraiche met de cocktailsaus, de gehakte bieslook, de garnalen, een snufje herbamare kruiden en de tomaatjes. Leg drie plakken van de gerookte zalm plakken in de vorm van een ster (*, en doe dit ook met de andere drie. leg de helft van het garnalenmengsel ( hou ongeveer 2 eetlepels achter) in het midden van de plakken en vouw de plakken over het mengsel naar boven. bind als een soort toffee de buideltjes dicht met de helft van de bieslooksprietjes. leg op elk voorgerechtbordje een buideltje, leg er een schepje mengsel naast en garneer met een paar plukjes veldsla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten