1. Home
  2. Recepten
  3. broodjes

broodjes

  •  , Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2002

Ingrediënten 10 personen


500 g gedeeltelijk voltarwemeel
320 ml water
10 g verse gist of 5 g droge gist
8 g zout
15 g vetstof

Afwerking naar keuze
blauw maanzaad
sesamzaad
tarwezemelen
zonnebloempitten



Verschillende broodjes, die u naar smaak kunt garneren. Ong. 10 broodjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden

Bereidingswijze

Kneding:
De ingredienten voor het deeg goed door kneden tot een soepel deeg.

Voorrijs:
30 a 40 minuten laten rusten onder een droge doek.

Verwerking:
Het deeg verdelen in stukjes van 100 g en
bolvormig rollen. De bolletjes 15 minuten laten rusten.
De bolletjes in 2 verdelen en lang puntig rollen.
Bestuiven met water en in zaadjes naar keuze rollen

(blauw maanzaad, sesamzaadjes, zonnebloempitten, tarwezemelen, ....).

Narijs:
Nog 30 a 40 minuten laten rijzen onder een droge doek.

Bakken:
25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 ?C.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fabianverdaas


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fabianverdaas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top