1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Gebakken witlof
  6. Hertenbiefstukje met gekonfijte witlof! Een PRIJS recept!!!

Hertenbiefstukje met gekonfijte witlof! Een PRIJS recept!!!

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2002

Ingrediënten 4 personen


8 stronkjes witlof, 60 gram boter peper en zout, sap van ? citroen, 2 el ahornsiroop.
600 gram hertenrugfilet, peper en zout, 1 el olijfolie, 1 ? dl wildfond, 1 ? dl rode wijn, 50 gr boter.



Dit recept heeft de prijs gouden HET GOUDEN HERT TROFEE gewonnen. Het is een recept van Hans van Zuidam Topkok in een restaurant in Maarssen. Dus we kunnen dit rustig uitproberen!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de blaadjes witlof los van de stronk. Bak ze goudbruin in de boter, Breng ze op smaak met peper en zout. Voeg het citroensap toe. Schenk er dan de siroop overheen en laat ze ongeveer 4 minuten doorsudderen op een klein vuur. Roer daarbij voortdurend want de siroop mag niet verbranden. Verdeel de filet in 12 medaillons van 50 gram,. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze aan weerzijden bruin in de olie. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Schenk de wildfond en de rode wijn in het braadvet. Laat de vloeistof op een hoog vuur inkoken tot de helft. Roer er van het vuur af de ijskoude boter in klontjes doorheen. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Zeef de saus.
Verdeel het lof over 4 voorverwarmde borden, leg de hertenmedaillons erop. Schep de saus eromheen. Garneer met een takje peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Aardappelpuree er bij met bijvoorbeeld peultjes en een overheerlijk glas rode wijn!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top