Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Reebiefstuk met madeira- en roomsaus

Reebiefstuk met madeira- en roomsaus

Door: smullen-met-de-kerst

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2002

Ingrediënten 4 personen


2,5 dl wildfond
1 eetlepel Madeira
1 theelepel Provencaalse kruiden
2 dl gevogelte fond
3 eetlepels slagroom
2 eetlepels citroensap
1 theelepel witte peperkorrels
100 gr boter of margarine
zout
4 reebiefstukjes a 125 gr
(vers)gemalen peper
100 gr doosje shii-takes
250 gr panklare groene kool
2 theelepels roze peperbessen (potje)
2 schone theedoeken zonder wasmiddelenluchtjes


Verder heb je nodig


Keukenpapier, aluminiumfolie


Met reebiefstukjes en shii-takes in twee verschillende sauzen komt je wel heel verrassend voor de dag

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen. In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen. Beide mengsels in ca. 5 a 6 minuten op hoog vuur tot ca.1,5 dI laten inkoken. In twee zeven elk een natgemaakte theedoek leggen. Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. 50 gr boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten

Bereidingswijze

Vijf borden voorverwarmen. In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Shii-takes schoonvegen met keukenpapier. Grote exemplaren halveren. In pan met kokend water kool in ca. 5 minuten beetgaar koken. In zeeflaten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Intussen in Koekenpan rest van boter verhitten. Biefstukjes in ca. 5 a 7 minuten aan weerszijden bruin bakken. Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in ca. 5 minuten bruin bakken, af en toe omscheppen. Intussen pannen met Madeira en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 gr blokjes boter kloppen.
Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.

Serveertip

Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen. Borden zo bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt. Hierin 'bedje' van kool leggen. Op kool in Cirkelvorm 3 biefstukjes leggen. Shii-takes in midden van biefstukjes leggen. Hierover roomsaus schenken.
Garneren met peperbessen.
Serveren met pasta.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top