Oud-Hollandse hazenpeper

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Oud-Hollandse hazenpeper

    Oud-Hollandse hazenpeper

    Oud-Hollandse hazenpeper

Ook voor dit recept geldt een marineertijd van tenminste 12 uur.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 haas van ongeveer 1? kilogram

1 schoongemaakte en in stukken gesneden ui


3 dl rode wijn

2 dl water

2 laurierblaadjes

5 grplette zwarte peperkorrels

mespuntje tijm

1 tl mosterd

75 gr boter

1 tl suiker

1 tl speculaaskruiden

2 el bloem

zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de haas in vrij kleine stukken (of laat dit door de poelier doen). Doe de gesneden ui met de wijn, het water, de laurierblaadjes, de peperkorrels, de tijm en de mosterd in een schaal en roer alles goed door elkaar. Leg de stukjes haas in de marinade en laat alles tenminste 24 uur staan. Haal de stukjes haas uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Zeef de marinade. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukjes haas aan alle kanten bruin. Voeg zoveel van de gezeefde marinade toe dat het vlees net onderstaat. Voeg de suiker en de speculaaskruiden toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de haas ongeveer 2 uur stoven. Haal de stukken haas uit de pan. Maak de bloem aan met wat water en bind hiermee de saus. Maak de saus op smaak met wat zout en peper en doe de stukken haas weer in de pan. Laat alles nog ongeveer 10 minuten zachtjes doorkeken. Serveer de hazenpeper met aardappelpuree en appelmoes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

diner-idee avatar
diner-idee

Doorsturen

Home Recepten