1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Schotse keuken
  5. Drambuie ijsparfait

Drambuie ijsparfait

  • Schots, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-12-2002

Ingrediënten 4 personen


125 gram suiker
6 eetlepels water ( a 18 ml)
6 eidooiers
210 ml slagroom, lobbig geklopt
3 eetlepels Drambuie (a 18 ml)



Heerlijk zacht ijs. Perfect kersttoetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng het water met de suiker aan de kook en een klein pannetje en zet het dan even weg. Klop de eidooiers au-bain marie, totdat ze lichtgeel en schuimig zijn. Voeg het water en suikermengsel toe en klop totdat het een stevig mengsel is (als je met een lepel schept, moet het een soort lint vormen). Haal de schaal dan uit de au-bain marie en klop door tot het mengsel is afgekoeld. Voeg de Drambuie toe en de lobbig geklopte slagroom. Zet het mengsel in de vriezer. Het mengsel hoeft niet doorgeklopt te worden en kan zonder ijsmachine bereid worden.

Serveertip

Doe een bolletje ijs in een chocolade bakje (kan en klaar) en zet er een heel klein glaasje Drambuie naast.
Evt. kan ook nog een puntje appeltaart toegevoegd worden voor een Grand dessert.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karnol


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karnol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top