Haas op ouderwetse wijze

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2002

Houd er rekening mee dat je de haas tenminste 12 uur laat marineren.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
marinade

haas

zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak een gekookte marinade als volgt:

doe gesneden ui met de wijn, het water, de laurierblaadjes, de peperkorrels, de tijm en de mosterd in een pan en roer alles goed door elkaar, verwarm de wijn en laat die volledig afkoelen. Snij de haas in stukken, droog ze goed af en leg ze in de marinade. Laat de marinade zeker 12 uur zijn werk doen, maar niet langer dan 36 uur. Zorg er voor dat de stukken vlees goed onder de marinade staan. Haal dan de stukken haas uit de marinade en droog ze goed af. Braad de stukken in hete boter in de braadpan snel rondom bruin. Zout en peper ze. Zeef de marinade, blus de braadboter met een scheutje gezeefde marinade af en draai dan het vuur laag. Voeg nu zoveel gezeefde marinade toe dat de stukken haas voor 2/3 deel onderstaan en laat alles dan nog een uurtje sudderen. De haas is goed als het vlees van de botten valt. Schep de haas over op een schotel en de saus in een kom. Geef er vruchtencompote en/of koude grove appelmoes en aardappelkroketjes bij.

Serveertip

Bron: De Hollandse Pot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten