1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Couscous
  6. Kaneel couscous met kip

Kaneel couscous met kip

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2002

Ingrediënten 4 personen


500 g kipfilet
200 g couscous
1 ui
1 prei
1 winterwortel
1 teen knoflook
2 theel kaneel
1 theel baharat (oosterse kruidenmix, recept is ook op deze pagina te vinden)



Extreem lekker en ook koud als salade goed te happen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt alle ingredienten in stukken.

Bereidingswijze

Bak de stukken kip aan in wat olijfolie en een uitgeknepen teentje knoflook. Voeg daarna de groenten toe en bak deze beetgaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kaneel door het kip mengsel en de baharat door de couscous. Voeg daarna de couscous toe aan de kip en roer dit nog even om op het vuur.

Serveertip

Erg lekker als hoofdgerecht, maar de dag erna ook koud niet te versmaden. Doet het dus waarschijnlijk ook erg goed als salade op een buffet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top