1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkool
  5. Fazant met zuurkool

Fazant met zuurkool

Door: diner-idee

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg Zuurkool uit het vat
200 gr doorregen spek in reepjes of blokjes
6 jeneverbessen
1/2 liter bouillon
1/2 liter droge witte wijn
2 fazanten
peper en zout
lapjes vetspek om mee te larderen



Kerstrecept dat heel eenvoudig te bereiden is. Je hebt wel lapjes pek nodig om te larderen, anders wordt het vlees te droog.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de gewassen zuurkool goed uitlekken en doe deze in een ruime pan. Verdeel de reepjes spek door de zuurkool. Kneus de jeneverbessen en leg ze tussen de zuurkool en giet nu de bouillon en de wijn erbij. Laat op een laag pitje ongeveer 1-1/2 uur sudderen. Wrijf de fazanten in met zout en peper en omwikkel ze met de lapjes lardeerspek, braad ze bruin in de boter. Neem de aangebraden fazanten uit de pan en leg ze op de zuurkool. Sluit de pan af en laat de zuurkool samen met de fazanten nog ongeveer 3 kwartier sudderen. Neem de fazanten uit de pan. Snij ze in stukken en leg ze op een grote verwarmde schotel. Omring ze met de uitgelekte zuurkool en giet tenslotte met een beetje water afgebluste braadboter over het geheel.

Serveertip

Aardappelpuree smaakt hier goed bij.
Recept van de Hollandse Pot.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diner-idee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top