Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) met een Caramel-roomsaus
- Nederlands, Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 08-12-2002
Een SUPER nagerecht die bij ons op het menu staat voor de kerst!!
Een echte traktatie!! De saus is helemaal TOP! De suiker in deze saus wordt gecaramaliseerd wat echt een heerlijke smaak geeft aan de saus die er naast of overheen geserveerd wordt.
Deze pudding/bavarois wordt gemaakt met Amaretto en vanille. Je kan dit in een coupe serveren maar natuurlijk ook in een vorm.
Ingrediënten 4 personen
2 eierdooiers, 2 ? dl melk,. 5 dl slagroom, 100 gram amandelspijs. 5 blaadjes gelatine, 250 gram bitterkoekjes, 2 dl Amaretto, 100 gram suiker. 1 vanillestokje.Bereidingswijze
Gelatine in koud water laten weken (ca 5 min)1 ? dl melk en 1 dl slagroom met vanillestokje en amandelspijs aan de kook brengen. Circa 5 min. laten staan. Vanillestokjes verwijderen. Gelatine in het warme mengsel oplossen.
Mengsel laten afkoelen.
Bitterkoekjes ca. 15 min weken inde Amaretto. Steeds omscheppen. Koekjes zo fijn mogelijk maken. 2 ? dl slagroom stijf kloppen,. Slagroom en de koekjes door gelatinemengsel spatelen.
VOOR DE SAUS: In een koekenpan 100 gram suiker en ? dl water op zacht vuur verwarmen en suiker tot lichtbruin laten carameliseren.
Caramel van vuur afblussen met 1 dl melk en 1 ? dl slagroom. De caramel zal nu gaan klonteren, maar lost bij roer roeren zo weer op. Eierdooiers loskloppen en beetje warme saus bij de eierdooiers roeren. Mengsel van het vuur af en door warme saus roeren.
Je kan de saus zowel warm als koud serveren
Laatste reacties
Inderdaad wat minder gelatine,maar wat een heerlijk recept echt een aanrader.
Dit is echt een heerlijk kerstrecept, al aten wij hem doordeweeks in de zomer. Ik denk alleen dat je met wat minder gelatine ook wel af kan? Ik vind de puddding vrij stijf geworden.
Hoi Marianne, Mijn echtgenoot is gek op alles wat met bitterkoekjes te maken heeft. Tijdens mijn zoektocht kwam ik dit recept tegen. Bedankt en groeten, Ineke
Dank je. gr.Christa
Zier er heerlijk uit, ik ga dit snel maken. Anne
Weer iets meegenomen,Marianne! Groetjes Jacqueline
Heerlijk! Heb ook nog een amarettosaus gemaakt van het vocht waarin de bitterkoekjes hadden gelegen.
Dit is een absoluut geweldig nagerecht. Ik heb het al een aantal keren gemaakt. Groetjes: Petra
Marianne, ik heb je pudding met kerst gemaakt. Ik moet zeggen: goddelijk! Namens heel de familie hartelijk bedankt! Maya
Lijkt me erg lekker!<br>Bedankt,ik neem hem mee.<br>Groetjes, Gina.