Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) met een Caramel-roomsaus

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2002
  • Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) met een Caramel-roomsaus

    Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) met een Caramel-roomsaus

    Top Bitterkoekjesbavarois(pudding) met een Caramel-roomsaus

Een SUPER nagerecht die bij ons op het menu staat voor de kerst!!
Een echte traktatie!! De saus is helemaal TOP! De suiker in deze saus wordt gecaramaliseerd wat echt een heerlijke smaak geeft aan de saus die er naast of overheen geserveerd wordt.
Deze pudding/bavarois wordt gemaakt met Amaretto en vanille. Je kan dit in een coupe serveren maar natuurlijk ook in een vorm.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eierdooiers, 2 ? dl melk,. 5 dl slagroom, 100 gram amandelspijs. 5 blaadjes gelatine, 250 gram bitterkoekjes, 2 dl Amaretto, 100 gram suiker. 1 vanillestokje.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gelatine in koud water laten weken (ca 5 min)1 ? dl melk en 1 dl slagroom met vanillestokje en amandelspijs aan de kook brengen. Circa 5 min. laten staan. Vanillestokjes verwijderen. Gelatine in het warme mengsel oplossen.
Mengsel laten afkoelen.
Bitterkoekjes ca. 15 min weken inde Amaretto. Steeds omscheppen. Koekjes zo fijn mogelijk maken. 2 ? dl slagroom stijf kloppen,. Slagroom en de koekjes door gelatinemengsel spatelen.

VOOR DE SAUS: In een koekenpan 100 gram suiker en ? dl water op zacht vuur verwarmen en suiker tot lichtbruin laten carameliseren.
Caramel van vuur afblussen met 1 dl melk en 1 ? dl slagroom. De caramel zal nu gaan klonteren, maar lost bij roer roeren zo weer op. Eierdooiers loskloppen en beetje warme saus bij de eierdooiers roeren. Mengsel van het vuur af en door warme saus roeren.
Je kan de saus zowel warm als koud serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gerrie19 avatar
gerrie19 22-02-2011

Inderdaad wat minder gelatine,maar wat een heerlijk recept echt een aanrader.

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

Dit is echt een heerlijk kerstrecept, al aten wij hem doordeweeks in de zomer. Ik denk alleen dat je met wat minder gelatine ook wel af kan? Ik vind de puddding vrij stijf geworden.

kicuis avatar
kicuis 24-02-2009

Hoi Marianne, Mijn echtgenoot is gek op alles wat met bitterkoekjes te maken heeft. Tijdens mijn zoektocht kwam ik dit recept tegen. Bedankt en groeten, Ineke

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 18-12-2007

Dank je. gr.Christa

ronkhorst098 avatar
ronkhorst098 27-08-2005

Zier er heerlijk uit, ik ga dit snel maken. Anne

wooley avatar
wooley 15-08-2005

Weer iets meegenomen,Marianne! Groetjes Jacqueline

basku avatar
basku 20-02-2005

Heerlijk! Heb ook nog een amarettosaus gemaakt van het vocht waarin de bitterkoekjes hadden gelegen.

p.buiting avatar
p.buiting 02-09-2004

Dit is een absoluut geweldig nagerecht. Ik heb het al een aantal keren gemaakt. Groetjes: Petra

mayasmurf avatar
mayasmurf 17-01-2003

Marianne, ik heb je pudding met kerst gemaakt. Ik moet zeggen: goddelijk! Namens heel de familie hartelijk bedankt! Maya

bep13 avatar
bep13 13-12-2002

Lijkt me erg lekker!<br>Bedankt,ik neem hem mee.<br>Groetjes, Gina.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten