Pasteitjes met krabvulling

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2002
  • Pasteitjes met krabvulling

    Pasteitjes met krabvulling

    Pasteitjes met krabvulling

  • Pasteitjes met krabvulling

    Pasteitjes met krabvulling

    Pasteitjes met krabvulling

Jammie, weer eens wat anders bij de borrel.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
36 minipasteivormpjes (banketbakker of gebruik partycups), 30 gram boter, 1 el. gehakte sjalot, 20 gram bloem, 125 ml. melk, 300 gram krabsticks (surimi, koelvak of blik), 1 afgestreken el. zoete kerriepoeder, snufje gemalen komijn, 1 el. verse basilicum in reepjes, plus wat extra blaadjes om te garneren.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit er de sjalot in. Roer de bloem door het mengsel en laat alles 1 minuut op laag vuur pruttelen. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde massa. Roer er de kleingesneden krabsticks, het kerriepoeder, de komijn en de basilicum door. Vul de pasteitjes en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer met blaadjes basilicum. Serveer ze warm.

Laatste reacties

evido avatar
evido 13-02-2006

Hallo, Ik had dit tijdens een familie-etentje als aperitiefhapje gemaakt. Is wel wat werk voor zo een klein hapje, maar wel heel lekker. Ik heb het dus ook bij mijn favorieten gezet. Bedankt en groetjes, Evi

harmony avatar
harmony 22-11-2005

Ziet er lekker uit! Groetjes, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten