1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Omelet Siberian

Omelet Siberian

Door: araucaria

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-12-2002

Ingrediënten 8 personen


1 liter vanille-ijs, 1 cake, 6 eiwitten, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eetlepels gewone suiker, eventueel wat cognac/rum/vieux om te flamberen.


Verder heb je nodig


Ovenvaste schaal.


Een ovenheerlijk nagerecht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de cake in 5 dunne plakken over de lengte van de cake. Als je er van houdt kun je de cake besprenkelen met wat rum. Leg 1 plak cake op de bodem van de ovenvaste schaal en bekleed ook de zijkanten van de schaal met de cake. Zorg dat er nog cake overblijft voor om de schaal af te dekken. Vul vervolgens de schaal verder op met het ijs en dek vervolgens af met de laatste plak cake. Zet de schaal met het ijs en de cake in de vriezer.

Bereidingswijze

Zet de oven op 175 graden. Splits een voor een de eieren maar zorg er voor dat er beslist geen eigeel tussen het eiwit blijft zitten! Doe de vanillesuiker en de gewone suiker erbij. Klop de eiwitten heel stijf, er moeten echt punten ontstaan als u de garden omhoog houdt. Neem nu het ijs uit de vriezer en haal het uit de schaal. Drapeer het eiwit eromheen. Dit gaat het beste met een spatel en zorg dat er een beetje een leuk model inzit. Strooi vervolgens nog wat gewone suiker eroverheen en zet het geheel in de oven. Wanneer het eiwit mooi lichtbruin begint te worden is de Omelet Sibirian klaar. Neem hem voorzichtig met ovenwanten uit de oven. Eventueel is de Omelet nog met wat te cognac of vieux te besprenkelen en aan te steken, dan heb je een geflambeerde Omelet Siberian. Een andere mogelijkheid is om in bijv. een eierschaal wat cognac of vieux te doen en dat aan te steken. De Omelet vervolgens in plakken snijden en lekker warm eten.

Serveertip

Het is al vrij zoet, maar met wat slagroom erbij is het ook heel erg lekker!Deel dit recept

Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van araucaria
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top