Kerst Bom

  • Internationaal, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2002


Kerst dessert

Deel dit recept

Ingrediënten
7 blaadjes witte gelatine
2 dl melk
0.5 dl water
200 g amandelspijs
200 g aardbeien
200 g kersen zonder pit
4 dl slagroom
2 eetl. suiker
1 cake
5 eetl. rum
Bosvruchtensaus:
0.5 pot bosvruchtenjam
1 dl port
1 sinaasappel
2 eetl. citroensap
1 halve bolvorm (inhoud 2 l)
plasticfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Verwarm de melk met 1/2 dl water, voeg de amandelspijs in gedeelten toe en los de uitgeknepen gelatine erin op. Roer goed door en laat het mengsel afkoelen totdat het lobbig wordt. Halveer de gewassen aardbeien en meng ze met de kersen door de amandelmelk. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel deze erdoor. Bekleed de vorm met huishoudfolie. Beleg de binnenzijde van de vorm met plakken cake. Sprenkel er de helft van de rum over. Schep het room-vruchtenmengsel in de vorm en dek het af met plakjes cake besprenkeld met de rest van de rum. Zet de bombe afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Stort de bombe op een platte schaal. Verwijder de huishoudfolie. Boen de sinaasappel schoon onder stromend water. Rasp 1 theel. van de schil. Pers de sinaasappel. Verwarm de bosvruchtenjam met port, sinaasappelsap en -rasp en citroensap. Giet de iets afgekoelde saus over de kerstbombe.

Laatste reacties

zomernacht avatar
zomernacht 05-12-2003

Heerlijk en mooi om te zien, dit recept neem ik mee voor de kerst. Bedankt en lieve groetjes Edith.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten