Koolrabisoep met Gorgonzola

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2002

Lekkere en eenvoudige gepureerde soep die klaar is in 30 minuutjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-25 g boter
-2 koolrabi's (geschild en in blokjes)
-1 aardappel (geschild en in blokjes)
-1 l kippebouillon
-1 dl melk en 1 dl slagroom
-75 g verkruimelde Gorgonzola
-zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-verhit de boter in een pan
-voeg koolrabi en aardappelen toe
-laat op een laag vuur 3 min smoren
-voeg de bouillon bij en breng aan de kook
-draai het vuur laag en laat 25 min zachtjes koken tot de groenten gaar zijn
-pureer de soep met de mixer
-roer de melk en room erdoor
-breng alles terug aan de kook
-haal de soep van het vuur en roer de kaas erdoor
-desgewenst op smaak brengen met peper en zout

Serveertip

Meteen serveren

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten