Koolrabisoep met Gorgonzola

  • Belgisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2002

Lekkere en eenvoudige gepureerde soep die klaar is in 30 minuutjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-25 g boter
-2 koolrabi's (geschild en in blokjes)
-1 aardappel (geschild en in blokjes)
-1 l kippebouillon
-1 dl melk en 1 dl slagroom
-75 g verkruimelde Gorgonzola
-zout en versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-verhit de boter in een pan
-voeg koolrabi en aardappelen toe
-laat op een laag vuur 3 min smoren
-voeg de bouillon bij en breng aan de kook
-draai het vuur laag en laat 25 min zachtjes koken tot de groenten gaar zijn
-pureer de soep met de mixer
-roer de melk en room erdoor
-breng alles terug aan de kook
-haal de soep van het vuur en roer de kaas erdoor
-desgewenst op smaak brengen met peper en zout

Serveertip

Meteen serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten