1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Koolrabisoep met Gorgonzola

Koolrabisoep met Gorgonzola

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2002

Ingrediënten 4 personen


-25 g boter
-2 koolrabi's (geschild en in blokjes)
-1 aardappel (geschild en in blokjes)
-1 l kippebouillon
-1 dl melk en 1 dl slagroom
-75 g verkruimelde Gorgonzola
-zout en versgemalen zwarte peper



Lekkere en eenvoudige gepureerde soep die klaar is in 30 minuutjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-verhit de boter in een pan
-voeg koolrabi en aardappelen toe
-laat op een laag vuur 3 min smoren
-voeg de bouillon bij en breng aan de kook
-draai het vuur laag en laat 25 min zachtjes koken tot de groenten gaar zijn
-pureer de soep met de mixer
-roer de melk en room erdoor
-breng alles terug aan de kook
-haal de soep van het vuur en roer de kaas erdoor
-desgewenst op smaak brengen met peper en zout

Serveertip

Meteen serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top