1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. witte chocolademousse

witte chocolademousse

Door: may63

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-12-2002

Ingrediënten 8 personen


* 200 g witte chocolade, * 1/4 l slagroom, * 2 eetlp. rum, * 6 eieren, * 2 eetlp. warm water, * 2 zakjes vanillesuiker, * 12 g gelatine



...niet te versmaden.....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de gelatine weken in koud water.

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes, voeg 1 dl slagroom en rum bij. Plaats in een warmwaterbad en laat de chocolade smelten.
Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de warme chocolademassa. Klop de eierdooiers met de vanillesuiker en warm water tot een creme. Gebruik de mixer hiervoor. Voeg het chocolademengsel bij de eierdooiers. Laat afkoelen tot het mengsel begint op te stijven.

Klop de eiwitten en de slagroom afzonderlijk stijf. Schep de eiwitten en de slagroom onder het chocolademassa. Laat verder opstijven in een grote kom

Serveertip

Haal met een ijsschep porties uit de witte chocolademousse en schik op een bordspiegel. Versier met cacaopoeder, geroosterde amandelen en chocoladeschilfers.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van may63
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top