Italiaanse tomatenroomsoep
- Italiaans, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 05-12-2002
Heerlijk recept; snel klaar en toch dat tikkeltje bijzonder
Voorbereiding
-spoel de tomaten en snij ze in 4
Bereidingswijze
-olie in de pan verhitten en ui en look fruiten
-tomaten; kruiden;specerijen toevoegen en goed mengen
-overgieten met de bouillon en deksel op de pan en op matig vuur 25 min laten sudderen
-de soep door een zeef wrijven
-nog eens opwarmen en zonodig bijkruiden
-van het vuur nemen en de room erdoor roeren
Serveertip
Warm serveren en een potje geraspte Parmezankaas op tafel zetten
Laatste reacties
soep was erg smaakvol, zelf nog 1/2 courgete een blikje tomaten puree toegevoegd, na 20 minuten niet door zeef gehaald maar met staafmixer alles vermalen, daarna nog gekruide gehakt balletjes erdoor en 150 ml kookroom van blueband er doorheen geroerd. ipv paradano kaas (hadden we niet in huis) belegen geraspte kaas erover met serveren. geserveerd met 1 sneetje geroosterd koolhydraat arm brood van de Deka markt. deze als dip gebruikt, het was meer dan smaakvol zeg maar heel erg verrukkelijk, pan leeg
Voor mij is de soep niet af. Ik zou 750ml bouillon gebruiken. De suiker weg laten. De room vervangen daar philadelphia kaas. Maar die op het laaste net voor het serveren in je bord leggen met een klein toefje pesto naar keuze. Maar het is een goed recept voor een basis tomatenroomsoep.
het was een lekker soepje, heb wel nog wat tomatenpuree toegevoegd