1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gefrituurde bloemkoolroosjes

Gefrituurde bloemkoolroosjes

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2002

Ingrediënten 4 personen


-1 bloemkool van circa 500 g
-zout; sap 1 citroen
BESLAG:
-100 g bloem;zout;30 g geraspte harde kaas;
-1/2 th lepel kerriepoeder
-1 eierdooier
-1 eetlepel gesmolten boter
-1/8 l bier
-2 eiwitten



Lekkere borrelhap of eventueel voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-bloemkool in roosjes verdelen en aan de kook brengen in licht gezouten water en even laten blancheren
-goed laten uitdruipen en besprenkelen met citroensap en 10 min laten rusten

Bereidingswijze

Beslag: bloem;kaas;kerrie;zout mengen met de eierdooier; de gesmolten boter en het bier; tenslotte de stijfgeklopte eiwitten erdoor scheppen
-de bloemkoolroosjes in het beslag doppen en goudgeel frituren op 180?C
-goed laten uitlekken

Serveertip

Warm serveren met een potje tartaarsaus; bearnaisesaus of Hollandse saus om in te dippen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top