1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gefrituurde bloemkoolroosjes

Gefrituurde bloemkoolroosjes

Door: marcdepester

  • Belgisch, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2002

Ingrediënten 4 personen


-1 bloemkool van circa 500 g
-zout; sap 1 citroen
BESLAG:
-100 g bloem;zout;30 g geraspte harde kaas;
-1/2 th lepel kerriepoeder
-1 eierdooier
-1 eetlepel gesmolten boter
-1/8 l bier
-2 eiwitten



Lekkere borrelhap of eventueel voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-bloemkool in roosjes verdelen en aan de kook brengen in licht gezouten water en even laten blancheren
-goed laten uitdruipen en besprenkelen met citroensap en 10 min laten rusten

Bereidingswijze

Beslag: bloem;kaas;kerrie;zout mengen met de eierdooier; de gesmolten boter en het bier; tenslotte de stijfgeklopte eiwitten erdoor scheppen
-de bloemkoolroosjes in het beslag doppen en goudgeel frituren op 180?C
-goed laten uitlekken

Serveertip

Warm serveren met een potje tartaarsaus; bearnaisesaus of Hollandse saus om in te dippen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top