1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. bananenbrood

bananenbrood

  • Nederlands, Brood
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 05-12-2002

Ingrediënten


Voor 1 groot brood: 500 g rijpe bananen; 250 g zelfrijzend bakmeel; 3/4 tl zout; 125 g boter of margarine; 125 g fijne tafelsuiker; 2 losgeklopte eieren; 2 el honing



Zoet brood

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer met houten lepel suiker, eieren, honing en geprakte bananen door het bakmeel, klop alles goed door elkaar. Doe in een ingevette en op de bodem beklede broodvorm van 1 kg inhoud.
Bak in ca 1 1/4 uur gaar in een voorverwarmde over van 180 gr C. Dek zo nodig af. Laat het in de vorm afkoelen, stort op een rooster. Geef gesneden met boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nl_nikki


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nl_nikki
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top