Andijviestamppot met cashewnoten en shoarmareepjes

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2002

Een gezellig recept met cherry tomaatjes!
Niet alleen lekker maar ziet er ook erg gezellig uit!


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappels geschild, zout en peper, 200 gram cherrytomaatjes, 800 gram gesneden andijvie, 50 gram boter, ca. 100 gram cashewnoten, 1 dl melk, 1tl djintan, 500 gram shoarmareepjes. 1 dl creme fraiche.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes, Kook deze in ca 20 min. Gaar. Verhit de helft van de boter en bak de shoarmareepjes in ca. 4 minuten.
Hak de cashewnoten grof en giet de aardappels en pureer ze. Verwarm de melk en roer het met de rest van de boter door de aardappelpuree. Was en halveer de tomaatjes Meng de andijvie samen met de aardappelpuree en voeg de creme fraiche toe. Schep de tomaatjes, shoarmavlees, cashewnoten en djintan door de stampot. Verwarm de stampot goed door.

Serveertip

Hier mag best een lekker glas wijn bij hoor!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 30-01-2012

Ook lekker voor de koude dagen, neem ik ook mee.

cora42 avatar
cora42 06-01-2009

Lekker en niet moeilijk te maken.

verkoulen avatar
verkoulen 22-07-2003

Prachtig, met andijvie als uitgangspunt een dergelijk gerecht maken. Het ziet er goed uit, is (en daar gaat het om) verrassend lekker en goed te doen in de keuken. Complimenten, Harry Verkoulen.

pauliens-verzameling avatar

Neem ik mee, lijkt me lekker. Het zal nog wel even duren voordat het op tafel komt, maar uiteraard krijg je daarna een reactie! groeten, Paulien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten