1 kilo inktvis, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 1 glas droge witte wijn, paar druppels tabasco, 500 gr. pomodori, zout/peper.
Vergiet, keukenpapier, knoflookpers, kookpan, stoofpan.
Niet moeilijk en succes verzekerd.
Meet de ingredienten af. Maak de inktvis schoon, was deze goed uit in schoon, vers water, laat 'm uitlekken in een vergiet en dep de vis daarna droog met keukenpapier. Snij de inktvis op in stukken. Pel een ui en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en haal ze door de knoflookpers. Was de tomaten en laat ze schrikken in kokend water. Haal daarna het velletje er af en snij de tomaten in grove stukken.
Verhit een paar el. olijfolie. Fruit hierin de uien en de knoflookpuree. Voeg de inktvisstukken, de witte wijn, de in stukken gesneden tomaten toe. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe. Leg het deksel er op en laat zo'n 15 min. sudderen. Voeg tussentijds tabasco naar smaak toe om het geheel wat pittiger te maken.
Dit is een vochtrijk gerecht. Hou je van een dikkere tomatensaus, bindt dat het gerecht met maizena o.i.d.