Ovenschotel van zuurkool en appel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-12-2002
Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt1 teentje knoflook, gesnipperd
40 g boter
peper, zout
paprikapoeder
2 zure appels (Rode Boskoop, Goudrenetten), geschild
1 pak wijnzuurkool a 500 g
Bereidingswijze
Bak het gehakt met de knoflook al omscheppend in 30 g boter bruin en rul. Voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
Boor intussen de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken.
Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de helft van de appel er dakpansgewijs bovenop. Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak.
Verdeel de wijnzuurkool erover en dek alles af met de rest van de appel. Smelt de rest van de boter en bestrijk de appelplakken ermee. Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak. Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 30 min. door en door heet worden. Lekker met aardappelpuree.
Bron
C1000
Laatste reacties
Heel lekker.We hebben het geprobeerd,en het is een blijvertje geworden.Groetjes
Lekker! Ik maak het vaak met ananas, en geraspte kaas erover, maar dit is eigenlijk net zo lekker!
Nog nooit zuurkool met appel gemaakt maar het ziet er wel lekker uit echt het proberen waard denk ik zo. Je hoort het als ik het gemaakt heb. Groetjes Mieke