Ovenschotel van zuurkool en appel

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g rundergehakt
1 teentje knoflook, gesnipperd
40 g boter
peper, zout
paprikapoeder
2 zure appels (Rode Boskoop, Goudrenetten), geschild
1 pak wijnzuurkool a 500 g

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bak het gehakt met de knoflook al omscheppend in 30 g boter bruin en rul. Voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe.
Boor intussen de klokhuizen uit de appels en snijd de appels in plakken.
Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de helft van de appel er dakpansgewijs bovenop. Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak.
Verdeel de wijnzuurkool erover en dek alles af met de rest van de appel. Smelt de rest van de boter en bestrijk de appelplakken ermee. Bestrooi met peper en paprikapoeder naar smaak. Laat de schotel in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 30 min. door en door heet worden. Lekker met aardappelpuree.

Bron

C1000

Laatste reacties

aly47 avatar
aly47 19-01-2003

Heel lekker.We hebben het geprobeerd,en het is een blijvertje geworden.Groetjes

andreav avatar
andreav 12-01-2003

Lekker! Ik maak het vaak met ananas, en geraspte kaas erover, maar dit is eigenlijk net zo lekker!

mvb275 avatar
mvb275 10-12-2002

Nog nooit zuurkool met appel gemaakt maar het ziet er wel lekker uit echt het proberen waard denk ik zo. Je hoort het als ik het gemaakt heb. Groetjes Mieke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten