1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Akoko mmire

Akoko mmire

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2002

Ingrediënten 6 personen


500 g kippebouten
150 g paddestoelen
1 aubergine
1 ui, fijngehakt
1 chilipeper, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
0,5 l kippebouillon
plantaardige olie



Pittige kip uit Ghana

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kippebouten in met zout. Snijd de paddestoelen in plakjes en de
aubergine in dobbelsteentjes.
Verhit de olie en braad de kip hierin aan. Voeg vervolgens de uitjes, de
pepertjes en de knoflook toe. Stoof de kip gedurende 15 minuten op een
middelhoge warmtebron.
Voeg de kippebouillon, de paddestoelen en de aubergine toe en wat peper en
zout. Dek de pan af en laat alles 30 minuten zachtjes koken.

Serveertip

Bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling &
Jojo Cobbinah / Esther Westerveld



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gefluegel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gefluegel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top