Pittige oesterzwamsoep met scampi

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2002

Onbeschrijfelijk lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. scampi (diepvries), 1 el. zout, 50 gr. oesterzwammen, 1 l. visbouillon, 1 el. rode currypasta, 1 chilipeper, 2 el. Thaise vissaus (Nam Pla), 2 el. citroensap (flesje), 1 el. suiker, verse korianderblaadjes, 1 prei, 1 stengel citroengras, 1 el. geraspte verse gember (anders 1 tl. gemberpoeder), 1 el. tomatenpuree, 1 el. arachide-olie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan om de scampi in te ontdooien, soeppan.

Voorbereiding

Meet de ingredienten af. Laat de scampi goed ontdooien in koud water. Was de prei en snij deze in stukken. Was de chilipeper en snij deze zeer fijn. Borstel de oesterzwammen schoon en snij deze in reepjes. Haal de scampi uit het water, ontdoe ze van de schaal, en snij het zwarte darmkanaa weg (zit aan de rugkant). Daarna goed spoelen met koud water waarin 1 el. zout is gegooid.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een soeppan. Voeg de stukken prei, het pepertje en de oesterzwammen toe en fruit alles. Roer daarna de rode currypasta erdoor. Giet daarna de visbouillon erbij. Kneus de stengel citroengras zodat alle smaken vrijkomen. Voeg deze toe, samen met de geraspte gember. Alles zo'n 10 min. op zachte temperatuur laten koken. Voeg de citroensap, de Nam Pla en de suiker toe. Alles nog eens 3 min. laten koken.

Voeg dan de scampi bij de soep en zet de soeppan van de bron. In ca. 3 min. de scampi gaar laten worden. Uitserveren met kleine blaadjes koriander per bord.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten