Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rumaki

Rumaki

Door: smulpaap88

  • Internationaal, Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-12-2002

Ingrediënten


Voor 3-6 personen
Bereidingstijd: 15 minuten Marineertijd: 30-45 minuten Grilleertijd: 10-15 minuten
400 gr. kippelevertjes, 5 eetlepels sojasaus, 2 eetl. droge sherry, flinke mespunt gemberpoeder, 1 geperst teentje knoflook, mespunt peper, 6 plakjes dun gesneden doorregen rookspek van 6 cm breed of 12 plakjes van 4 cm breed, 6 0ntpitte groene olijven, 2 eetlepels olie.


Verder heb je nodig


Mes, kom, grill, cocktailprikkertjes, kwastje, snijplank


Een hapje dat makkelijk te maken is en smaakt naar meer!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de levertjes in lange smalle repen en verwijder daarbij velletjes en dergelijke. Was de reepjes in lauwwarm water en dep ze met keukenpapier droog. Maak de marinade. Vermeng hiervoor in de kom de sojasaus, de sherry, het gemberpoeder, de knoflook en de peper. Doe de lever in de kom en laat de marinade 30-45 minuten intrekken. Zet de kom op een koele plaats.

Bereidingswijze

Leg de plakjes spek naast elkaar op de Snijplank. Neem de reepjes lever uit de marinade en dep ze weer droog. Snij de olijven doormidden. Leg enkele reepjes lever op een plakje spek, leg er 2 halve olijven op en rol er het plakje spek omheen. Steek het vast met een prikker. Verwarm de grill voor; bestrijk het rooster dun met olie en leg daar de spekrolletjes op. Laat de hapjes onder af en toe keren en bestrijken met olie gaar, mooi van kleur en knapperig worden.

Serveertip

Vervang de olijven door een overlangs gesneden zoetzure augurkje of door wat fijngesnipperde ui; vervang de kippelever met vulling ook eens door een borrelworstje of door een dik blokje even voorgekookte knolselderij. Als je geen grill hebt, kan je de rumaki ook in hete olie bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulpaap88
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top