1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Reebiefstuk met kriekenbiersaus

Door: smullen-met-de-kerst

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2002

Ingrediënten 4 personen


3 dl kersenbier (kriekenbier of Kriek Lambiek)
1 sjalotje, fijngesneden
takje verse tijm
1 eetlepel rode bessen- of cranberrygelei (pot)
2 eetlepels kersen zonder pit (potje) in reepjes
4 reebiefstukken van ca. 125 gr
ca. 50 gr boter of margarine
1/2 eetlepel aardappelmeel
zout
cayennepeper



I.p.v. reebiefstuk kan ook gewone biefstuk gebruikt worden

Ontdek meer:

Voorbereiding

Biermet sjalot en tijm op hoog vuur in ca. 5 minuten tot 3/4 inkoken. Tijm verwijderen, bessengelei en kersen door bier roeren. Saus warmhouden.

Bereidingswijze

Biefstuk met peper bestrooien en in verhitte boter aan elke kant ca. 3 minuten bakken. Vlees uit pan nemen en in aluminkiumfolie warm houden. Bakvet uit pan schenken, saus in pan schenken en aanbaksels losroeren. Aardappelmeel met 1-2 eetlepels water aanmaken en door saus roeren tot deze licht gebonden is. Zout en cayennepeper toevoegen.

Serveertip

Biefstuk serveren met saus



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top