Gegratineerde pompoenpuree

  • Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voorbereiden kan 1 dag van te voren


75 gr boter of margarine

10 sjalotjes, grofgesneden

1 kg pompoen, geschild in stukjes gesneden

1 dl vleesfond (pot) of bouillon (tablet)

zout en peper

versgeraspte nootmuskaat

100 gr extra belegen kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Boter smelten en sjalotjes ca. 5 minuten zachtjes bakken. Pompoen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Fond toevoegen en pompoen afgedekt in ca. 20 minuten tot puree stoven. Puree op smaak brengen met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Puree in ovenschaal scheppen.

Bereidingswijze

Bereiden: 30 minuten van te voren

Oven voorverwarmen op 200 C. Puree met kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 minuten laten gratineren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten