1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Pompoen
  5. Pompoenpuree
  6. Gegratineerde pompoenpuree

Gegratineerde pompoenpuree

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2002

Ingrediënten 8 personen


Voorbereiden kan 1 dag van te voren
75 gr boter of margarine
10 sjalotjes, grofgesneden
1 kg pompoen, geschild in stukjes gesneden
1 dl vleesfond (pot) of bouillon (tablet)
zout en peper
versgeraspte nootmuskaat
100 gr extra belegen kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter smelten en sjalotjes ca. 5 minuten zachtjes bakken. Pompoen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Fond toevoegen en pompoen afgedekt in ca. 20 minuten tot puree stoven. Puree op smaak brengen met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Puree in ovenschaal scheppen.

Bereidingswijze

Bereiden: 30 minuten van te vorenOven voorverwarmen op 200 C. Puree met kaas bestrooien en in midden van oven in ca. 20 minuten laten gratineren.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smullen-met-de-kerst
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top