1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela

Zarzuela

Door: kaatmossel47

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 spaanse rode peper, 1 el. olijfolij, 40 gr zongedroogde tomaten, 300ml droge witte wijn, mespunt saffraan, 250gr zalmfilet, 250gr verse mosselen in schelp, 8 grote garnalen, zout en peper.


Verder heb je nodig


Grote lage pan of wok.


Verrassend

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook, was de peper en verwijder de zaadlijst en snij in ringetjes,was de zalm en snij in stukjes (niet te klein) en was de garnalen en mosselen.

Bereidingswijze

Bak de ui en knoflook en de peperringetjes in de olie ca. 2 min.
Voeg de gedroogde tomaten toe en bak even mee. Voeg de wijn en de saffraan toe en laat op hoog vuur verdampen, laat de saus op zacht vuur inkoken. voeg de zalm, garnalen en mosselen toe en breng op smaak met peper en zout.
Wanneer de mosselen open gaan is het klaar.

Serveertip

Lekker met saffraanrijst of geroosterd brood en een lekkere droge witte wijn.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaatmossel47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top