Pecannoten-rijstsalade met kerrieroom

  • Nederlands, Salade
  • 10-20 min.

Ideaal om overgebleven rijst op een smakelijke manier te verwerken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zachtzure appel, citroensap (flesje), 2 schijven ananas, 4 halve peren (vers of blik), 120 gr. pecannoten (walnoten kan ook, hou 8 hele noten apart voor de garnering), 100 gr. gekookte Pandan- of Basmatirijst, 200 gr. Kernhem, 1 bekertje zure room, zout/peper, milde kerriepoeder, zeezout, Worchestershiresaus, lollo bianco of rosso, bieslook.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Mengkom (2x), 4 mooie borden.

Voorbereiding

Meet de ingredienten af. Schil de appel, snij deze in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap. Snij de ananas en de peer in stukjes. Snij de Kernhemkaas in kleine dobbelsteentjes. Hak de noten grof op. Meng de fruitblokjes met de kaas, voeg de gehakte noten toe en meng dit met de gekookte rijst.Roer in een tweede mengkom de zure room los en voeg naar smaak (zee)zout en versgemalen peper toe. Voeg ca. 1 el. kerrie toe, met wat druppels Worchestersaus. Meng alles goed. Voeg de inhoud van de tweede mengkom toe aan de eerste en zorg ervoor dat alle smaakjes goed kunnen intrekken. Zet weg in de koelkast.

Bereidingswijze

Was enkele mooie slabladeren die je voor de garnering gebruikt. Schik ze mooi op kleine, platte borden, schep de salade erop. Maak het af met enkele hele pecannoten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten