1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Haagse bluf
  6. Haagse bluf

Haagse bluf

Door: pummie

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-12-2002

Ingrediënten 2 personen


- 1 eiwit
- 1,5 dl bessesap
- 40 gram suiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een kom en klop zolang met een garde (of elektrische mixer) tot de massa pieken trekt. Klop het gerecht kort voor het opdienen, want het zakt gauw in.
Lekker met vla, yoghurt of lange vingers.
Met meer suiker (100 gram) wordt het geheel iets steviger, maar ook zoeter.

Serveertip

Variatie:
Als de bluf langer stijf moet blijven, week dan 1 blaadje gelatine in koud water. Breng 2 eetlepels bessesap aan de kook en los het goed uitgeknepen gelatineblaadje in het kokende sap op. Laat het iets afkoelen, roer de rest van het sap erdoor en klop de bluf als boven. Mocht het sap te dik geworden zijn, dan is dit te verhelepn door de pan even in warm water te zetten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pummie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top