1. Home
  2. Recepten
  3. Luchtige Kersttaart

Luchtige Kersttaart

Door: mrs-santa

  •  , Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-12-2002

Ingrediënten


2 eieren2 eetl. melk90 gr. witte basterdsuiker1 zakje
vanillesuiker75 gr. zelfrijzend bakmeel50 gr. maizena boter
om in te vettenpoedersuiker om te bestrijken1/2 l. slagroom
4 eetl. suiker2 eetl. cacao2 blaadjes witte gelatine3 eetl.
cranberrycompote40 gr. geschaafde amandelenchocolade
hulstblaadjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Splits de eieren en klop de dooiers met de melk en de helft van de
suiker met de vanillesuiker dik en schuimend.Klop de eiwitten met
de rest van de suiker dik en taai en schep deze door het dooiermengsel.
Schep het zelfrijzend bakmeel en de maizena erdoor.Beboter een
springvorm van 20 cm doorsnee en bestuif deze met poedersuiker.Doe
het beslag erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 175
graden.Bak de taart in circa 50 minuten gaar en lichtbruin.De
taart is gaar wanneer een droge breinaald er na het prikken weer droog
uitkomt.

Bereidingswijze

Laat de taart op een taartrooster afkoelen.Snijd de taart in 3
plakken.Klop de slagroom stijf met de suiker en verdeel deze in 3
porties.Meng door 1 portie de cacao en bestrijk hiermee de onderste
plak.Leg de tweede plak erop.Week de gelatine 15 minuten in
ruim koud water.Los de goed uitgeknepen gelatine op in een heel klein
beetje heet water en laat het afkoelen.Meng de gelatine door de
helft van de rest van de slagroom en meng er de compote door.
Bestrijk hiermee de tweede plak en leg de derde plak erop.Bestrijk
de zijkant van de taart met room en druk de geschaafde amandelen erin.
Bestrijk ook de bovenkant met room en spuit er mooie rozetten slagroom
op.Druk in iedere rozet een chocolade hulstblaadje.

Serveertip

Neem in plaats van chocolade hulstblaadjes eens chocolade sterretjes.
Maak deze op de volgende manier: smelt pure chocolade en bestrijk
hiermee folie of bakpapier.Laat de chocolade hard worden.Maak
een uitsteekvormpje in de vorm van een ster warm en steek sterretjes
uit de chocolade.Je kunt er ook wat kunstzinniger sterren
op leggen, door de gesmolten chocolade in een, van bakpapier gevouwen,
puntzakje te doen, waar je een heel klein puntje van hebt afgeknipt.
Waaier de chocolade in de vorm van een ster op licht ingevet aluminiumfolie en wacht
tot het hard is.Haal de sterren dan voorzichtig los met een warm
pannenkoekmes en decoreer de taart hiermee.Van de eventuele
overgebleven chocolade kun je chocoladestrooisel maken, door deze in
dunne reepjes te hakken.Gebruik die reepjes om de taart mee te
bestrooien of voor de zijkanten, in plaats van de amandelen.Succes
verzekerd !Prettig Kerstfeest !



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top