Kipcocktail met Pistachenoten

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2002

Een heerlijk fris voorgerecht waar ook kinderen dol op zijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dubbele kipfilet (zo'n 400 g.), 100 g. gepelde pistachenoten, een stukje jong belegen kaas (100 g.), 1 mooie rode appel, 1/2 meloentje, 1 bekertje zure room, 2 eetl. yoghurt, 1/2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. notenolie, 1 theel. citroensap, klein bosje bieslook, eikebladsla.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 463,59 kcal
Koolhydraten 15,51 g
Eiwitten 38,49 g
Vetten 26,51 g

Voorbereiding

Laat de kipfilet zo'n 25 minuten gaarkoken in kippebouillon (van een blokje), laat het in de bouillon afkoelen, laat het uitlekken en snijd de kip dan in stukjes. Rooster de pistachenootjes knapperig in een droge koekepan of 10 min. in een oven van 175 g.C. Snijd de kaas, appel (met schil) en de meloen in blokjes. Maak de sla schoon en scheur die kleiner. Knip de bieslook klein.

Bereidingswijze

Roer een dressing van zure room, yoghurt, kerrie, notenolie, citroensap en bieslook. Schep dit door de kip, kaas, appel en meloen. Leg wat sla in 4 mooie cocktailglazen of schaaltjes en schep daarop de kipsalade. Bestrooi met de pistachenootjes.

Serveertip

Geef er een melbatoastje of geroosterd brood bij.

Laatste reacties

annelief avatar
annelief 26-12-2002

Mijn kieskeurige gezin heeft dit vandaag voorgeschoteld gekregen en iedereen vond het vurrukkulluk! Ik denk dat de salade ook heerlijk zal smaken op een Italiaanse bol, dus dat ga ik ook nog uitproberen. Ow, bij gebrek aan yoghurt heb ik gewoon mayo gebruikt... en een paar tl suiker toegevoegd aan de dressing omdat ik 'm iets te neutraal vond.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten