Kipcocktail met Pistachenoten
- Goedkoop en snel, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-12-2002
Een heerlijk fris voorgerecht waar ook kinderen dol op zijn.
Ingrediënten 4 personen
1 dubbele kipfilet (zo'n 400 g.), 100 g. gepelde pistachenoten, een stukje jong belegen kaas (100 g.), 1 mooie rode appel, 1/2 meloentje, 1 bekertje zure room, 2 eetl. yoghurt, 1/2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. notenolie, 1 theel. citroensap, klein bosje bieslook, eikebladsla.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 463,59 kcal |
Koolhydraten | 15,51 g |
Eiwitten | 38,49 g |
Vetten | 26,51 g |
Voorbereiding
Laat de kipfilet zo'n 25 minuten gaarkoken in kippebouillon (van een blokje), laat het in de bouillon afkoelen, laat het uitlekken en snijd de kip dan in stukjes. Rooster de pistachenootjes knapperig in een droge koekepan of 10 min. in een oven van 175 g.C. Snijd de kaas, appel (met schil) en de meloen in blokjes. Maak de sla schoon en scheur die kleiner. Knip de bieslook klein.
Bereidingswijze
Roer een dressing van zure room, yoghurt, kerrie, notenolie, citroensap en bieslook. Schep dit door de kip, kaas, appel en meloen. Leg wat sla in 4 mooie cocktailglazen of schaaltjes en schep daarop de kipsalade. Bestrooi met de pistachenootjes.
Serveertip
Geef er een melbatoastje of geroosterd brood bij.
Laatste reacties
Mijn kieskeurige gezin heeft dit vandaag voorgeschoteld gekregen en iedereen vond het vurrukkulluk! Ik denk dat de salade ook heerlijk zal smaken op een Italiaanse bol, dus dat ga ik ook nog uitproberen. Ow, bij gebrek aan yoghurt heb ik gewoon mayo gebruikt... en een paar tl suiker toegevoegd aan de dressing omdat ik 'm iets te neutraal vond.