1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Kip kerrie salade
  6. Kipcocktail met Pistachenoten

Kipcocktail met Pistachenoten

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-12-2002

Ingrediënten 4 personen


1 dubbele kipfilet (zo'n 400 g.), 100 g. gepelde pistachenoten, een stukje jong belegen kaas (100 g.), 1 mooie rode appel, 1/2 meloentje, 1 bekertje zure room, 2 eetl. yoghurt, 1/2 eetl. kerriepoeder, 2 eetl. notenolie, 1 theel. citroensap, klein bosje bieslook, eikebladsla.



Een heerlijk fris voorgerecht waar ook kinderen dol op zijn.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de kipfilet zo'n 25 minuten gaarkoken in kippebouillon (van een blokje), laat het in de bouillon afkoelen, laat het uitlekken en snijd de kip dan in stukjes. Rooster de pistachenootjes knapperig in een droge koekepan of 10 min. in een oven van 175 g.C. Snijd de kaas, appel (met schil) en de meloen in blokjes. Maak de sla schoon en scheur die kleiner. Knip de bieslook klein.

Bereidingswijze

Roer een dressing van zure room, yoghurt, kerrie, notenolie, citroensap en bieslook. Schep dit door de kip, kaas, appel en meloen. Leg wat sla in 4 mooie cocktailglazen of schaaltjes en schep daarop de kipsalade. Bestrooi met de pistachenootjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Geef er een melbatoastje of geroosterd brood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van swanna
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top