Griesmeelsoep

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kleine wortelen
enkele bloemkoolroosjes
1/2 in stukjes gesneden stengel bleekselderij
4-5 panklare champignons
1/2 klein gesnipperde ui
1/2 geschilde on plakken gesneden zure appel
30g boter
1 kleine gepelde tomaat zonder zaad
2 groentebouillon tabl.
5 el griesmeel
2 el zeer fijngehakte peterselie
aroma
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

snijmixer

Bereidingswijze

Snij de wortel in plakjess en maak die met de bloemkool,de selderij,de champignons,de ui en de appel heel fijn met een snijmixer.
Smelt de boter,voeg de fijngemaakte groenten toe en laat die 5-8 min. in de gesloten pan op een lage vlam smoren.
Snijd de tomaat in snippers.
Breng 1 1/4l water aan de kook,giet het water op de groenten en laat de inhoud van de pan koken.
Doe de snippers tomaat en de bouillontabletten in de pan en strooi er,als de inhoud kookt,de griesmeel in.
Roer tot de bouillon weer kookt en laat de griesmeel gaar worden.
Doe de peterselie erbij,proef de soep en voeg eventueel nog wat aroma,peper of zout toe.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kwartaal avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten