chocolade pepernoten

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr zachte boter;250 gr zelfrijzend bakmeel;1 theelepel bakpoeder;125 gr lichtbruine basterdsuiker;1 theelepel speculaaskruiden;1 theelepel gemberpoeder;zout;4 eetlepels melk;100 gr pure chocolade;100 gr witte chocolade;100 gr poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vershoudfolie,coctailprikker.

Bereidingswijze

Klop de boter in een kom wit en romig.Zeef de bakmeel met het bakpoeder boven een kom.Meng de basterdsuiker,speculaaskruiden,gemberpoeder en het zout met de bakmeel.Roer het meelmengsel door het boter.Voeg beetje voor beetje de melk toe en kneed het deeg tot een soepele bal.Rol het deeg in vershoudfolie en laat het in de koelkast ca 2 uur rusten.Verwarm de oven voor op 200C ( hete lucht 180C)Bekleed een bakblik met bakpapier.Vorm kleine balletjes van het deeg en druk de balletjes iets in.Leg de pepernoten op het bakblik.Bak de pepernoten in het midden van de oven ca 15 min.Smelt de chocolade(ieder kleur apart) in een pannetje au-bain-marie(boven een pan met kokend water).Roer de poedersuiker glad met 2 eetlepels water tot een glazuur.Steek de coctailprikkers door de pepernoten en haal de pepernoten door de chocolade of door het glazuur.Laat de pepernoten liggend op een rooster rusten totdat de chocolade en het glazuur hard is.

Serveertip

Roe voor andere kleuren pepernoten een paar druppels natuurlijke kleurstoffen door het glazuur.

Laatste reacties

bounzz avatar
bounzz 29-08-2003

eeeeeerrg lekkkkkererererer duz snel makuh xxx my

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten