Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. kippensoep

kippensoep

Door: jon_m47

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-11-2002

Kippensoep zoals kippensoep moet zijn

Ontdek meer:

Ingrediënten


1 boerensoepkip van 2,5 kilo. 2 preien,
2 uien,2 tenen knoflook, 12 takjes peterselie, 12 takjes selderij, 16 zwarte peperkorrels,drie laurierblaadjes,
2 afgestreken theelepels gedroogde tijm, stukje foelie, 1 theelepel basilicum, zout.
gehaktballetjes, 2 kruidenbuiltjes voor kippensoep, 2 doosjes mixsoep voor kippensoep, vermicelli.


Verder heb je nodig


Grote soeppan


Bereidingswijze

Doe de kip ( niet het vet er af snijden :-))met de groenten en kruiden in de pan met 5 liter koud water. breng dit aan de kook, niet afschuimen, nergens voor nodig. laat minimaal drie uur trekken. laat het laatste uur nog de kruidenbuiltjes meetrekken. haal alles uit de soep, doe het kipvlees in stukjes weer terug, breng de soep aan de kook, voeg de mixsoep,vermicelli en gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken. afmaken met fijngesneden peterselie.

Serveertip

Lekker opeten en vries de rest in, voor als je weer eens goed verkouden bent.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jon_m47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top