Spinazie-Linzensalade

  • Afrikaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 kruidenbouillonblokje, 1 blik linzen (400 gr, Bonduelle), 100 gr verse spinazie, 1 tl komijnzaad, 2 pruimtomaten, 1/2 Spaanse rode peper, 1 citroen, 2 dl volle yoghurt, zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp.

Voorbereiding

  • Los het bouillonblokje op in 2 1/2 dl heet water.

  • Bereidingswijze

  • Verwarm de linzen in de bouillon. Laat de linzen uitlekken uitlekken en afkoelen.

  • Was, verwijder de stelen van de spinazie en dep de spinazieblaadjes droog.

  • rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan ca. 2 min.

  • Was de tomaten en snij ze in parten.

  • Meng de linzen met de spinazie, tomaten en de komijnzaadjes.,?LI>
  • Was, verwijder de zaadjes van de peper en snij de peper zeer fijn.

  • Was en rasp de citroenschil. pers een halve citroen uit.

  • Meng de yoghurt met de peper, citroenrasp en citroensap. Breng op smaak met zout.

  • schenk de dressing over de salade.
  • Serveertip

  • Kcal pp:250.

  • Bron:Super.
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    meatteam1 avatar
    meatteam1

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten