Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Rosbief
  5. Rosbief met pruimen-wijnsaus

Rosbief met pruimen-wijnsaus

Door: kwartaal

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-11-2002

Ingrediënten 4 personen


2 dl rode wijn
50 g gewelde pruimen zonder pit
2 uien
2 teentjes knoflook
3 tomaten
3 el (olijf)olie
1 stuk rosbief van ca. 800g.
zout,peper
2 1/2dl vleesfond


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie
overbestendige braadpan of ovenschaal


Ontdek meer:

Voorbereiding

Wijn in schaaltje doen.
Pruimen erin leggen en 2 uur laten weken.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Tomaten inkruisen,onderdompelen in kokend water.
Afspoelen onder stromend water en ontvellen.
Met theelepel pitjes eruit scheppen.
Vruchtvlees in stukken snijden.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175C of gasovenstand 3.
In Braadpan olie verhitten.
Vlees bestrooien met zout en peper.
Vlees rondom ca. 5 min. bruinbakken.
Op bord leggen.
In achtergebleven vet uien en knoflook ca. 3 min. fruiten.
Tomaten,pruimen met wijn en fond toevoegen.
Aan de kook brengen.
Rosbief in pan terugleggen en uitgelekte vleessappen erbij schenken.
Rosbief afgedekt in midden van oven in ca. 40 min. bruinbraden.
Af en toe keren.
Rosbief uit pan op plank leggen en onder aluminiumfolie laten rusten.
Met vork pruimen in saus fijnmaken.
Vlees in plakken snijden,en op warme schaal leggen.
Helft van saus erover scheppen,rest overdoen in sauskom en apart serveren.

Serveertip

Lekker met kruidige meergranenrijst.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top