Kokosrisotto met linzen en zoete aardappel

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-11-2002

Hartige, vegetarische, stevige maaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1 fijngehakte ui
  • 4 teentjes
    knoflook
  • 1 prei in ringen
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 100 gr.
    shii-takes
  • 250 gr. risottorijst
  • 100 gr. linzen
  • 8 dl groentebouillon
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 2 eetl. komijnpoeder

  • 1 eetl. korianderpoeder
  • 1 middelgrote, geschilde, zoete aardappel
    (bataat) in stukjes
  • 50 gr. grofgehakte pinda's
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 1184,00 kcal
    Koolhydraten 103,99 g
    Eiwitten 31,33 g
    Vetten 64,24 g

    Voorbereiding

    Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui hierin kort.
    Knijp er
    de teentjes knoflook boven uit, voeg de ringetjes prei en stukjes
    paprika toe en roerbak nog even.
    Snijd de shii-takes in twee of drie
    stukken en voeg ze toe, samen met de rijst en de linzen.
    Roer goed
    door elkaar en voeg de groentebouillon en kokosmelk toe.

    Bereidingswijze

    Breng aan de kook en voeg dan de gezeefde tomaten, het komijnpoeder en
    korianderpoeder toe.
    Laat het mengsel zonder deksel, op laag vuur,
    ongeveer 20 minuten koken.
    Voeg de zoete aardappel toe en zorg dat
    de stukjes onder staan.
    Laat nog 5-10 minuten koken tot de aardappel
    en de linzen zacht zijn.
    Rooster de grofgehakte pinda's in een droge
    koekenpan en strooi ze voor het opdienen over de risotto.

    Serveertip

    Lekker met een salade.
    Eet smakelijk

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten