Oosterse mosselsoep
- Aziatisch, Soep
- 30-60 min.
Een romige, beetje pittige soep.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 kg. panklare mosselen2 teentjes knoflook1 rode chilipeper1 stengel sereh2 limoenen1 zakje stoneleeks4 eetl. arachideolie
4 dl kokosmelk125 gr. mihoen
Voorbereiding
De mosselen wassen.
Openstaande mosselen die na ferme tik niet sluiten
en kapotte mosselen verwijderen.
De knoflook pellen en snipperen.
De chilipeper schoonmaken (eventueel de zaadjes verwijderen) en in
ringetjes snijden.
Het buitenste blad van de sereh verwijderen, de
stengel fijnhakken.
1 Limoen uitpersen, de andere in 8 partjes
snijden.
De stoneleeks in ringetjes snijden.
Bereidingswijze
De helft van de olie in een wok verhitten, mosselen in de wok scheppen
en met de deksel op de pan op hoog vuur stomen tot ze opengaan.
Regelmatig omschudden.
De mosselen uit de wok nemen, dichtgebleven
exemplaren weggooien.
Een schone theedoek vochtig maken en in een
zeef leggen.
Het kookvocht door de zeef in een kom schenken.
De mosselen uit de schelp halen, 12 mosselen apart houden voor de
garnering.
In de schoongewassen wok de rest van de olie verhitten.
Knoflook, peper en sereh ca. 30 seconden fruiten.
Kokosmelk,
mosselvocht en het limoensap toevoegen en goed omscheppen.
Enkele
ringetjes stoneleeks voor de garnering achterhouden, de rest door de
soep mengen.
Met de deksel op de pan de soep ca. 10 minuten, op
zacht vuur laten sudderen.
Intussen de mihoen in een kom met kokend
water overgieten en ca. 4 minuten laten wellen.
De mihoen afgieten en
met een schaar in kortere stukken knippen.
De mosselen, zonder schelp
en de mihoen door de soep roeren en op zacht vuur 2 minuten doorwarmen.
Serveertip
De soep in kommen scheppen, garneren met mosselen in de schelp, partjes
limoen en achtergehouden ringetjes stoneleeks.
Eet smakelijk