Rode bietjes met mandarijn

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-11-2002


Dit fruitige groentegerecht past prima bij gebakken kabeljauw, maar ook bij gehakt of een knapperig gebakken speklapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 400 gr. gekookte rode bieten * 1 blikje mandarijntjes (nettogewicht ca. 280 gr.) * 1/2 theelepel maizena * mespunt gemalen piment * 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook * peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Pel de bietjes en schaaf ze boven een schaal in plakjes. Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het vocht op.

Bereidingswijze

Schenk 2 eetlepels mandarijnenvocht bij de bietjes. Verwarm de bietjes, afgedekt, ca. 3 minuten op vol vermogen (ca. 700 watt) in de magnetron.
Roer de maizena met 1 eetlepel mandarijnenvocht en de gemalen piment tot een glad papje. Houd de schaal schuin en roer het maizenapapje door het groentenat. Schep de mandarijntjes erdoor en verwarm de groente, afgedekt, nog ca. 2 minuten op vol vermogen.
Schep de bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Laatste reacties

delianeqvu avatar
delianeqvu 26-03-2004

Het is wat laat, we hebben het geprobeerd en het smaakte prima. Ik zet dit bij mijn favo's. Groeten Deliane

suid-afrika avatar
suid-afrika 06-02-2004

lijk me lekker bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten